Si ta përshtatni orën me veshjen tuaj

Si ta përshtatni orën me veshjen tuaj

Të vishesh "casual" nuk do të thotë se duhet të bësh kompromis për sa i përket stilit. Një veshje e rastësishme mund të bëjë një përshtypje të madhe kur bëhet siç duhet. Një nga çelësat për të nxjerrë me sukses një veshje të rastësishme me stil është të dish se me cilët aksesorë ta kombinosh.

casual cavok - ora per meshkuj, stili i veshjes

Aksesorët mund të nivelizojnë menjëherë një veshje, duke ju vënë përpara sa i përket prezantimit. Një nga aksesorët më të domosdoshëm për t'u përfshirë në veshjet tuaja të rastësishme është ora juaj e besueshme e dorës. Ndërsa disa ora kombinohen më së miri me një pamje më formale, të tjerat mund të plotësojnë në mënyrë specifike një veshje casual dhe janë perfekte për veshjen e përditshme.

Nga ky artikull, do të mësoni ndryshimet kryesore midis orëve të dorës të veshura me veshjet zyrtare dhe ato të rastësishme, si dhe se si të dalloni një orë  me cilësi të lartë. Zgjedhja e një ore të mrekullueshme për t'i shtuar pamjes tuaj të përditshme rrit besimin tuaj dhe lidh elementët e tjerë të veshjes tuaj së bashku.

 

RREGULLI # 1: FAVORIZO ORËN ANALOG MBI DIGJITALE


Ka një sërë faktorësh që mund të përdoren për të përcaktuar se në cilin cilësim përshtatet më mirë një orë e caktuar. Një nga gjërat e para që duhet marrë parasysh kur zgjidhni se si të kombinoni një orë me një veshje është nëse ora është dixhitale apo analoge.

Orët dixhitale i shfaqin përdoruesit kohën nëpërmjet një ekrani LCD në vend të një plani standard të orës. Ndërsa disa orë dixhitale mund të jenë më të dizajnuara dhe më të këndshme nga ana estetike, ato zakonisht nuk janë të përshtatshme për t'u kombinuar me një veshje zyrtare. Pamja e një ore dixhitale shpesh bie ndesh me veshjet zyrtare, duke e bërë një orë analoge një aksesor më të përshtatshëm për t'u kombinuar me një veshje zyrtare.

Orët dixhitale favorizohen nga disa për lehtësinë e ekraneve të tyre të lexueshme. Për më tepër, ardhja e orëve inteligjente(D7 MAX, Haylou, Xiaomi etj) ka shtyrë shumë njerëz të zgjedhin një orë që lidhet pa probleme me telefonat e tyre për funksionalitet dhe komoditet të shtuar.

Megjithatë, asnjë orë inteligjente apo orë dixhitale nuk ka qenë në gjendje të konkurrojë me homologët e saj analogë në departamentin e stilit. Pavarësisht nëse visheni formale apo rastësore, një orë analoge ndihmon për t'i dhënë veshjes suaj një ndjenjë klasike dhe të përjetshme që mund të prishet nga një orë dixhitale.

cavok coal, cavok ora, ora per meshkuj, dhurate

 

RREGULLI #2: DALLONI LLOJET E ORËVE


Përveç përcaktimit nëse ora juaj është dixhitale apo analoge, një hap tjetër i rëndësishëm në kombinimin e orës tuaj me një veshje është njohja e llojit të saj. Ekzistojnë disa lloje kryesore të orëve për të cilat duhet të dini, dhe të dini se si të dalloni secilën prej tyre është thelbësore kur synoni të aksesoni mirë.

"Dress Watch" - Orë për raste formale

Një orë për raste formale zakonisht ka një rrip lëkure dhe vishet në mënyrë ideale me, siç sugjeron emri, një veshje më zyrtare. Orët e tilla nuk priren të kenë shumë komplikime. Dizajni elegant dhe i thjeshtë i orave CAVOK përshtatet mirë edhe për veshjet më formale.

CAVOK Hazel, ore per veshje formale, zyrtarehttps://cavokora.com/products/cavok-hazel

Watch Dive - Orë e zhytjes

Shumica e orëve analoge mund të kombinohen me një veshje të rastësishme. Megjithatë, e kundërta nuk është gjithmonë e vërtetë. Një orë zhytjeje ose një orë formale është zakonisht opsioni juaj më i mirë për një veshje zyrtare. Të dyja këto lloje të orëve priren të kenë më shumë ekrane minimale dhe më pak komplikime. Edhe James Bond i Sean Connery mbante një orë zhytjeje me smoking-un e tij, një shembull i përsosur i aftësisë së kësaj lloj ore për t'u kombinuar mirë me një veshje zyrtare.

Megjithatë, ora e zhytjes është një nga stilet më të gjithanshme të orëve që mund të vishni, duke u kombinuar mirë me pothuajse çdo veshje. Megjithatë, një konsideratë që duhet bërë kur mbani një orë zhytjeje është materiali nga i cili është bërë rripi. Një rrip lëkure është një opsion i shkëlqyeshëm për veshjet zyrtare ose casual, ndërsa një rrip metalik tenton të kombinohet më mirë me një pamje më të rastësishme.

ore per meshkuj

Orë pilot dhe garash:

Orët pilot dhe ato të garave përdoren më së miri si aksesorë për një pamje më të rastësishme. Këto lloj orëve janë krijuar për t'u veshur në një kontekst specifik, siç sugjerojnë emrat e tyre përkatës. Një orë pilot ose garash zakonisht ka më shumë komplikime sesa ora më minimale e zhytjes ose ora e veshjes.

Ashtu si ora e zhytjes, e cila fillimisht ishte projektuar për t'u veshur nga zhytësit, këto stile të orëve janë përshtatur nga shumë njerëz në veshjen e përditshme. Nuk duhet të jesh zhytës për të veshur një orë zhytjeje, e kështu me radhë.

ora per meshkuj cavok

RREGULLI # 3: KOMBINONI ORËN ME AKSESORËT TË TJERË


Ora juaj duhet të jetë në harmoni me pjesën tjetër të pamjes suaj, duke u përzier mirë me ngjyrat dhe materialet e tjera që keni veshur. Meqenëse rripat e orës prej lëkure dhe metali janë opsione të përshtatshme për një veshje të rastësishme, është thelbësore të dini se si t'i kombinoni të dyja me aksesorë të tjerë.

Nëse mbani një orë me rrip lëkure, mund ta ngrini lehtësisht veshjen tuaj në një nivel duke koordinuar ngjyrën e rripit tuaj me aksesorë të tjerë lëkure. Për shembull, ngjyra e rripit të orës suaj prej lëkure duhet të përputhet me ngjyrën e rripit, çantës, këpucëve ose çdo send tjetër lëkure që mund të keni veshur. Sinkronizimi i ngjyrës së lëkurës në veshjen tuaj parandalon përplasjen e aksesorëve dhe kontribuon në cilësinë e pamjes suaj të përgjithshme.

d7 max, ora, cavok
https://cavokora.com/products/d7-maxZgjedhja e një rripi metalik për orën tuaj do të thotë që çdo aksesor tjetër metalik që keni veshur, të tilla si shtrëngimi i rripit, unaza ose prangat, duhet të përputhen me ngjyrën e metalit në orën tuaj. Mos harroni se rripat metalikë të orës konsiderohen më pak formale se homologët e tyre prej lëkure, që do të thotë se zakonisht është më mirë të ruani orën tuaj të lidhur me metal për veshje më të rastësishme.

cavok ora, cavok black, zbritje per meshkujhttps://cavokora.com/products/cavok-black-edition

RREGULLI # 4: KOORDINONI NGJYRAT


Pavarësisht nëse visheni zyrtarisht apo rastësisht, ngjyrat e përbërësve të veshjes suaj duhet të zgjidhen gjithmonë me kujdes. Disa ngjyra përzihen më mirë me të tjerat dhe një orë e zgjedhur mirë mund të shërbejë për të theksuar dhe plotësuar ngjyrat e elementeve të tjerë në pamjen tuaj.

Koordinimi i ngjyrës së rripit të orës tuaj me aksesorët e tjerë në veshjen tuaj është një hap në drejtimin e duhur. Megjithatë, është gjithashtu një ide e mrekullueshme të siguroheni që ngjyra e orës suaj të kombinohet mirë me rrobat që keni veshur.

Një nga artikujt më të rëndësishëm të veshjeve që përshtatet me orën tuaj janë këpucët tuaja. Nëse keni veshur këpucë lëkure, është gjithmonë një veprim i mirë për të koordinuar ngjyrën e këpucëve me rripin e orës. Lëkura kafe dhe e zeza do të përplasen dhe do të përfundojnë duke e bërë veshjen tuaj të duket e pabalancuar dhe e papërshtatshme.

Back to blog